Накратко за лист-маските

Накратко за лист-маските
24 юли 2021

КАКВО ПРЕДСТАВЛЯВАТ ЛИСТ-МАСКИТЕ?

 

Лист-маските са иновативен продукт на корейската козметика, първоначално  популяризирани от корейските бюти блогъри, а днес вече един от горещите трендове в света на красотата. Те са много ефективни за еднократно освежаване и подхранване на кожата, или като част от обичайната бюти рутина, лесни и удобни са за ползване в домашни условия или по време на пътуване, не изискват посещение на спа студио или козметичен салон.

 

Лист-маските са предназначени за еднократна употреба, пакетирани са в опаковка тип тестер, и имат за цел да хидратират, почистят, стегнатизсветлят или да успокоят кожата на лицето. Съставени са от два компонента - парче хартия или плат, изрязано в овална форма, с дупки за очите, носа и устата,  и активен продукт - серум или гел, в който е напоена маската. Изработени са от материи,  подходящи за чувствителната кожа на лицето - памук, целулоза или кокосова пулпа, които могат да попият достатъчно от активното вещество, преди да бъдат опаковани.

 

КАК СЕ ИЗПОЛЗВАТ? 

 

Лист-маските са може би един от най-лесните продукти за грижа за кожата. Те са с универсален размер, който отговаря на всички типове структура на лицето. Няма нужда от шпатулки за нанасянето им, няма опасност от разтичане и изцапване на други части на тялото или на дрехите, оптималната доза на активния продукт е предварително зададена, слагат се за секунди без усилия, и резултатите са мигновени!

 

И точно защото са толкова удобни, леки и компактни, лист-маските са идеални за път. Можете да осигурите пълноценна грижа за кожата по време на път, в хотела след дълъг полет, а защо не и по време на самия полет?

 

Маските се ползват според инструкциите на опаковката, но не е желателно да се държат на лицето повече от 20 минути, а ако има дразнене на кожата, се отстраняват незабавно! Нанасят се върху предварително почистено лице, за да се усвои максимално активното вещество.

 

КАКВИ СА ПРЕДИМСТВАТА  НА ЛИСТ-МАСКИТЕ?

 

Лист-маските са за еднократна употреба и целият продукт се ползва наведнъж, докато ако закупите маска в по-голяма разфасовка ще минат месеци, преди да я изразходвате. Друго предимство е, че можете да редувате различни маски в рамките на седмичната ви рутина, един ден - хидратираща, друг ден - избелваща, и по този начин да отговорите максимално на нуждите на кожата на лицето.

 

Още един плюс на този тип маски е, че благодарение на лист-частта, кожата попива продукта много по-добре, тъй като хартиените фибри са ултраабсорбиращи и предотвратяват изпаряването на влагата. По този начин кожата получава още повече от полезните съставки всеки път, когато сте с маската.

 

 

НЯКОЛКО ДОПЪЛНИТЕЛНИ ПОЛЕЗНИ СЪВЕТА

 

  • Можете да държите лист-маските в хладилник. Така ще са дори по-тонизиращи за кожата.
  • В опаковката на лист-маската винаги остава малко продукт. Можете да го използвате на следващия ден както обикновен хидратиращ продукт.
  • Винаги носете лист-маска, когато сте на път. Бърз, лесен и сигурен начин да освежите кожата, докато не сте у дома.

 

И още нещо - не забравяйте да си направите едно забавно селфи, докато сте с лист-маската на лицето!

 

 

Снимка:  Sora Shimazaki/Pexels

 

22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още
3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още