Защо да включим серум за лице в нашата бюти рутина?

Защо да включим серум за лице  в нашата бюти рутина?
27 юни 2021

Независимо дали вашата бюти рутина включва пет, десет или дори повече стъпки, има един продукт, който е препоръчително да бъде част от нея, и това е серумът.

 

Какво представлява серумът?

 

Серумът е концентриран продукт, чиято формула е базирана на използването на т.нар. малки молекули, способстващи бързото им и дълбоко навлизане в кожата. Предназначен е за грижа за кожата на лицето и шията, като допълва и засилва действието на основния крем. Различните видове серуми имат специфичен състав и свойства, и е добре да се избират според типа кожа и нейните конкретни нужди, или проблеми.

 

Кога трябва да запонем ползването на серум? 

 

Погрешно е да се смята, че серумът е предназначен за третиране само на зряла кожа. Ползването на серум може да започне още в 20-те ни години, а след преминаването на 30-те е препоръчително да стане част от ежедневната грижа за кожата, тъй като има спецфично и целенасочено действие, и третира проблеми, които възникват в различна възраст. На пазара има разнообразни видове серуми - за дълбока хидратация,  за подпомагане на борбата с акнето, за насищане на кожата с кислород, за овлажняване, за премахване на следите от умора, за избелване и стягане на порите, за запълване на бръчки, за ускорено обновяване на кожата и т.н. 

 

Най-базовите серуми съдържат комбинация от антиоксиданти, които освежават кожата и забавят процесите на стареене, тъй като минимизират негативното въздействие на околната среда. Ако търсите хидратация, тогава серумът трябва да съдържа хиалуронова киселина и пептиди. Хиалуроновата киселина поддържа кожата плътна и сияйна, и подпомага нейното възобновяване. Ако вашият основен проблем е стареенето, тогава е препоръчително да търсите серум, който съдържа ретиноли (насърчаващи регенерацията и растежа на кожните клетки, и съответно изглаждане и стягане на кожата), гликолова киселина и Витамин С.

 

Как да изберем подходящия серум и как се ползва?

 

За да изберете правилния серум е важно да четете списъка със съставки и инструкциите за употреба, и да ги съобразите със спецификата на вашата кожа. Кожата реагира по различен начин на активните вещества в различното време на денонощието, затова някои серуми е добре да се използват сутрин, други вечер, а трети - сутрин и вечер. Наситените с витамини серуми помагат за стимулирането на обновяването на клетките по време на сън. През деня за кожата е необходима UV защита, защита от токсини и обезводняване, затова хидратиращите и освежаващи серуми с антиоксиданти е добре да се нанасят сутрин. 

 

Серумите са с лека текстура и се нанасят лесно след почистване на лицето, задължително с измити (или дезинфекцирани) ръце. Една капка от продукта се нанася с леки, кръгови движения върху ключовите зони на лицето, като по този начин се стимулира кръвообръщението. В зависимост от това дали серумът е предназначен или не за околоочен контур, може да се нанася в или да се избягва тази зона. Препоръчително е да се изчака около 5 минути преди нанасянето на дневен крем, слънцезащитен продукт или грим, с цел оптимално действие на активните съставки.

 

 

Каквото и да изберете, кожата на лицето ще ви бъде благодарна за допълнителната грижа и внимание!

 

#грижазакожатаналицето 

22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още
3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още