"Зачатие след Великден"

"Зачатие след Великден"
22 септември 2020

В седмицата на есенното равноденствие, малко след празника на Вярата, Надеждата и Любовта, и с навлизането на Слънцето в зодиакалния знак „Везни“, поставяме началото нова рубрика в блога на „Libra Passion“, посветена на #KрасивитеХора /#BeautifulOnes. В тази рубрика ще Ви запознаваме със забележителни и креативни личности, носещи красота, светлина и положителни емоции в живота на останалите. Хора с различен произход и занимания, лица, в които може би ще разпознаете себе си или ще Ви вдъхновят да изразите своя творчески потенциал по нов начин, да промените живота си в дадена посока.   

 

Нашата рубрика е отворена за всеки, който желае да публикува интересна история, или просто иска да „потренира на сухо“, преди да стартира свой собствен блог. Ще бъдем много щастливи ако направите своите първи стъпки при нас, защото ние не просто прeдлагаме продукти, а искаме да Ви вдъхновяваме да живеете живота си силно и красиво, в любов, хармония и баланс със себе си и заобикалящия свят.   

 

И тъй като сме в синхрон с енергията на знака „Везни“, днес ще Ви запознаем с една забележителна дама, която носи в себе си и любовта, и красотата, и хармонията, и баланса, които олицетворява този зодиакален знак. Тя е от онези харизматични жени, след които се хората често се обръщат не само защото е висока, красива и с аристократично излъчване, а защото е усмихната, заразяващо енергична, и около нея задължително се случва нещо интересно.

 

Нашата първа „гостенка“ носи интересното име Ефемия Фард. Ние ще я наричаме Феми, защото е от типа хора, които моментално и с лекота предразполагат човека отсреща. Тя е съпруга, майка на три деца, по професия е адвокат, но едновременно с това притежава множество артистични таланти и често е в центъра на интересни социални събития или благотворителни инициативи. Феми е художествен директор на телевизия, сценарист и режисьор на документални и игрални  филми с награди и излъчвания в над сто фестивала по цял свят, хореограф на собствен балет „Ефемия Фард“, сценарист и режисьор на ежегодния благотворителен „Парижки бал“ в София, драматург на „Ефектът Галатея“ в Музикален и балетен център „Стефан Македонски“ с балет „Арабеск“, а наскоро издаде и своята първа книга „Зачатие  след Великден“, която привлече и нашето внимание.

 

В семейството на Феми има много любов, колорит, таланти и вдъхновение. Омъжена е за д-р Араш Фард от Иран, с когото се запознават докато той учи медицина в България. Тя самата има гръцка кръв, а една една от нейните пра-баби е била съпруга на кмета на остров Тасос. Д-р Фард подкрепя своята съпруга във всички начинания, той е нейният най-верен почитател и продуцент на креативните й проекти. Най-големият син в семейството - Джоузеф (18г.) учи в Американския колеж, където всяка година го избират за президент на Ученическия съвет. Той планира да тръгне по стъпките на баща си и пра-дядо си по майчина линия, като е избрал да следва медицина. Приказната дъщеря Дженифър-Артемис (15г.) обича да рисува, тя е автор на корицата на дебютния роман на майка си. Арти е висока 180 см. и се изявява и като модел. Вече е участвала в ревю на известната българска дизайнерка Мира Бъчварова. Но мечтата й е да стане стоматолог. Най-малкият, Бенджамин (10г.) все още живее в света на децата и учи английски език с помощта на дигиталните медии.

 

Вероятно се питате откъде Феми черпи енергия и вдъхновение за многобройните си творчески проекти. „Орисана съм в цялото си творчество да нося женската тематика“, е нейният отговор. В основата на сюжета на книгата „Зачатие след Великден“ е темата за насилието. Насилието може да има различни проявления - не само „шамарите“ у дома, но и тормоза и манипулацията на работното място, трафика с цел експлоатация – трудова или сексуална, принудителните ранни бракове. Феми се е сблъсквала с някои от тези форми на насилие в юридическата си практика, което е намерило отражение в сюжетите на нейното творчество. Тя смята, че правото и литературното писане се допълват много добре, защото опита и преживяванията на автора допринасят за достоверността на сюжета,  а когато историята е завладяваща, посланието на книгата стига до сърцето на читателя с лекота.

 

Освен да твори изкуство, Феми реализира и друга своя мисия в живота – да помага безвъзмездно. „Благотворителните кампании са важни, защото когато човек се научи да дава, прави най-голямото благо за собствената си душа“. Кампаниите, които организира са насочени към жени, преживели домашно насилие, самотни майки, някои от които са загубили работата си по време на пандемията с Ковид-19, бесарабски българи. Феми участва и в организирането на ежегодния благотворителен „Парижки бал“ в София, който всяка година подкрепя различни каузи.

 

Ефемия Фард вярва в любовта, и всичко което прави е вдъхновено и задвижвано от любов! Затова „Зачатие след Великден“ е роман за любовта, която героинята намира най-накрая. „Когато двама човека се намерят, енергията е толкова силна, че носи щастие не само на тях двамата, но дава първична сила за промяна на всичко останало. За мен любовта е една от най-важните теми. Не е 1+1=2, а много по-силна, трансформираща енергия“.

 

Книгата „Зачатие след Великден“ ще се разпространява и в САЩ от началото на следващата година. Феми се запознала с настоящите си разпространители в САЩ покрай успеха на филмите си там. Вече има и готов сценарий за филм. А ние ще го очакваме с интерес. 

 

Няма да издаваме повече подробности относно сюжета на книгата, защото не искаме да отнемаме от удоволствието да се запознаете лично с нея.

 

Благодарим от сърце на прекрасната Ефемия за това, че гостува в нашия блог, и й пожелаваме много здраве, щастие и творчески успехи!

22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още
3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още