La Vie En Rose

La Vie En Rose
22 ноември 2021

Каква е първата асоциация, която ви идва наум, когато се сетите за розовия цвят? Куклата Барби, Dunkin' Donuts с розов крем, розови очила, розови мечти, са само част от нещата, за които се сещаме.

 

Розовият цвят не е самостоятелен, а е комбинация между червено и бяло, оттенък, който може да бъде описан по-скоро като нюанс. Смята се, че съчетава енергията на червеното и спокойствието на бялото. В цветната психология розовото носи надежда. Позитивен цвят, изпълващ с топли чувства и усещането, че всичко ще бъде наред. Розовото успокоява нашите емоции, премахва гнева, агресията, чувството за болка и самота.

 

Розовият цвят е възприет като стереотип за "женски" цвят. Но модата се мени по-бързо, отколкото предполагаме и не бива да позволяваме цветовете да са определящи за пола или да съдим някого, само защото е облечен в нюанси, които според нас не са приемливи. Розовото взима все по-голям превес в мъжката мода и много „мачовци“ не се притесняват да носят дрехи в подобни нюанси. Някои хора все още не могат да приемат това явление, но младите поколения вече са разбили повечето цветови клишета за половете на своите родители, баби и дядовци.

 

В духовен план, розовото е един от цветовете на четвъртата чакра, която се намира в областта на сърцето в човешкото тяло. В тази чакра могат да се наблюдават няколко цвята, започвайки от зеленото, което е израз както на това, че човек изпраща любов не само на другите, но е способен да захранва и себе си, така и на целебната сила и енергия. Преминава през розовото, което е израз на безусловната любов и се проявява у мили и нежни хора, които са способни да съзрат добротата у другите. Накрая, може да присъства и златист цвят, който е отражение на универсалната любов. Според хиндуистките вярвания любовта към себе си е от решаващо значение, за да обичате другите. Това е разбирането за истинската човечност и ключът към осъзнаването, че човек е част от обществото, част от цялото. Хората с балансирана четвърта чакра са отворени, чувствени, социално отговорни и инициативни. Те се стремят да помогнат на света да стане по-добър, вярват в себе си и възприемат творението като част от божествената любов. Правилно функциониращата сърдечна чакра оказва положително влияние върху сърдечносъдовата система, гръдния кош и гръбначния стълб. Когато сърдечната чакра е блокирана, хората губят чувството си за справедливост. Чувствата им са повърхностни. Такива хора не могат да дават и получават любов, тъй като подсъзнателно вярват, че не я заслужават. Те стават безразлични, болезнено ревниви, с постоянен страх да не загубят своя човек. На духовно ниво блокираната четвърта чакра се проявява с постоянни проблеми във взаимоотношенията, чувство на самота, безсърдечност и нетърпимост към околните. На физическо ниво блокираната сърдечна чакра се проявява със сърдечни и кръвни заболявания, белодробни заболявания, алергии, астма, настинки и кожни заболявания.

 

В астрологията розовото е под влиянието на Венера и влияе на Марс. Свързва се с личния успех, любовта, хармонията, приятелството, спокойствието, романтиката, партньорството, физическата енергия, сексът, новото начало, емоциите, състрадателността. Обградете се с розово, ако искате спокойни чувства, релаксация, приемане, задоволство и неутрализиране на безредието.

 

Носете бижута и аксесоари с розови полускъпоценни камъни. ако търсите любов, ред и защита срещу насилие или агресия. Носете розов камък, за да стимулирате любовта и красотата. Например: розов кварц, розов опал, розов турмалин, розов сапфир.

 

Или добавете малко розов блясък на лицето си с нашия Розов руж и хайлайтер с дизайн листа от роза, който ше озари красотата на лицето ви, като добави малко деликатен блясък и лек натурален розов цвят, а кожата ви ще изглежда здрава, блестяща и привлекателна.

 

Снимка: Ирина Островска

3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още