Вашата дневна доза от Мани

Вашата дневна доза от Мани
28 октомври 2021

Днес ще ви запознаем с една интересна млада дама - Мария-Никол, която е по-позната в Интернет пространството като Мани. Тя се занимава професионално с дигитален маркетинг, а блогърството е хобито, което заема най-голяма част от свободното й време. 

 

Защо решихме да представим Мария-Никол в блога на Libra Passion? Защото тя е причината нашият уникален продукт - Розовия руж и хайлайтер с дизайн листа на роза да стане популярен на българския пазар. Историята накратко. Ружът беше произведен за Амазон и поради тази причина целият инвентар беше изпратен директно в САЩ. Впоследствие решихме да го преместим от Амазон в Etsy, като по-подходяща платформа за малък бутиков продукт, където се продава и в момента. Продуктът имаше нужда от реклама и в Америка, и затова започнахме да търсим американски блогъри, които да го промотират. Оказа се, че Мани е администратор на една специализираните групи за инфлуенсъри във Фейсбук, и тя беше одобрила публикацията. След това се свърза с нас, и предложи да популяризира продукта в България. След кратко обмисляне, решихме да пренесем част от инвентара в България, за да тестваме пазара и това се оказа много добра идея. В последствие направихме още няколко успешни колаборации, които направиха малкия ни бранд разпознаваем в Инстаграм. 

 

Тази история е причината да обърнем внимание на микро-инфлуенсърите и блогъри в България. Не само защото те са по-достъпни за малките, прохождащи брандове, но и защото предлагат по-тясно таргетиране и релевантна аудитория, ориентирана към специфична област, и на практика те са тези, които реално могат да допринесат за разрастването на един малък бизнес. 60% от хората, преди да предприемат покупка, търсят мнение за съответния продукт в блогове, видео блогове и публикации в социалните мрежи, а 30% от хората са по-склонни да поръчат продукт, ако им е препоръчан от микро-инфлуенсър, който няма статут на знаменитост.

 

А ето я и нашата "Дневна доза от Мани":

 

Как реши да станеш блогър?

 

Преобразяването на личния ми Инстаграм профил в такъв с "бюти" насоченост не беше нещо особено изненадващо - винаги съм мечтала да имам собствено онлайн пространство, където да споделям мнението си по теми, които ме вълнуват, просто нямах нужната смелост да стартирам подобно начинание. В последствие се запознах с момиче, което поддържа собствен блог за грим и мода и това беше задвижващата сила - казах си "Щом тя може, защо да не мога и аз?" и по този начин инстаграмът ми се прекръсти на Daily dose of Manny, а с него стартира и личният ми блог сайт.

 

Първоначално споделях съдържание единствено на тема грим и грижа за кожата, но това до голяма степен ме ограничаваше - имам разностранни интереси и исках да обсъждам всички тях с аудиторията си. Затова и към момента в социалните ми канали можеш да откриеш освен козметика, книги, грижа за себе си, пътеписи, котки, а понякога и кулинарните ми опити (само успешните, затова и тази тема присъства толкова рядко :д). На моменти си задавам въпроса дали това не е прекалено разпиляно съдържание и не трябва да се фокусирам върху едно нещо, но след това си припомням, че Daily dose of Manny е отражение на мен самата - няма как да ме побереш в рамка, също както няма как интересите ми да се фокусират в едно нещо. Смятам, че точно това отличава профила ми от останалите - всеки си избира някаква ниша, към която се придържа, а моето място е един калейдоскоп от всичко, което ме интересува.

 

Можеш ли да споделиш няколко интересни факта за себе си?

 

Имам четири котки 

Завърших туризъм, но в търсене на творческа кариера открих призванието си в сферата на дигиталния маркетинг

Определям се като екстроверт, но истината е, че не харесвам хората. :) 

Хобита, които не показвам в профила си, но ме влекат, са рисуването и Астрологията.

Имам претенции, че музикалният ми вкус е изключително добър.

Учила съм персийски език. В момента не помня нищо, но мисля, че е интересен факт.

Занимавала съм се с хорово пеене в продължение на 15 години

Стремя се към минимализъм, но с облеклото въобще не ми се получава, тъй като предпочитанията ми се разпростират в няколко различни стилове.

Обожавам да пътувам с влак.

Любимите ми шоколадови бонбони са "Амфора". :D

 

Ако можеше да дадеш на себе си съвет като начинаещ блогър от сегашната си позиция на блогър с изградена аудитория, какъв щеше да бъде той?

Качеството е по-важно от количеството. Не се стреми да споделяш съдържание всеки ден, стреми се то да носи стойност. 

 

Има ли някой интересен "бюти хак", който би споделила с аудиторията?

Нещо, което установих наскоро е, че ако нанесеш молив за устни не само като контур, а по целите устни, това ще увеличи издържливостта на червилото отгоре.

 

 

22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още
3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още