Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента
3 октомври 2021

Лятото приключи - сезонът на почивките, забавленията и дългите дни на плажа. Въпреки, че се чувстваме доста отпочинали и заредени с положителни емоции, които ни е донесъл този прекрасен сезон, сега е времето да направим и нещо за кожата си. Може би се питате коя е най-подходящата процедура? Това е химичният пилинг. С негова помощ ще се справим с нежеланата пигментация, която се е образувала по време на летния сезон, ще изгладим фините бръчици и ще избистрим тена на кожата.

 

Какво представлява химичният пилинг?

 

Съвременната медицина предлага много видове химичен пилинг с разнообразен състав, насочени към разрешаването на различни кожни проблеми. Химичните пилинги представляват обработване на кожата с цел видимо подобряване на нейната тъканна структура, чрез външно третиране с различни ексфолиращи разтвори. Различните химични пилинги са предназначени за употреба при разнородни кожни проблеми и въздействат локално или изцяло за реструктурирането и видимото подмладяване на кожата.

 

Пилингите предизвикват химична ексфолиация, чиято дълбочина зависи от използваната киселина, нейната концентрация, начина на приложение и състоянието на кожата на пациента. Различават се регенеративно, оздравяващо или превантивно действие. Дълбочината на въздействие и начините на апликация са само възможности и не гарантират ефективност и безопасност. Затова е важно да се знае, че химичният пилинг е процедура, която се прилага единствено и само от квалифициран специалист, който може да прецени кой медицински продукт да избере и начина му на приложение за всеки  отделен случай.

 

Консултирайте се с вашия козметолог преди да започнете курс от терапии с химичен пилинг!

 

Преди началото на процедурата е задължително да се направи специална подготовка на кожата, а ако има херпеси или някакви възпаления, те трябва първо да се излекуват. Когато кожата е здрава, подготовката започва с нанасянето на почистващ продукт с хидрокиселини, серуми с витамин С, а също така и производните на витамин А.

 

Какви са активните съставки на различните видове пилинги и тяхното въздействие?

 

В тази статия ще ви запознаем с иновативните пилинги на медицинския бранд Mesosystem. Техните активни съставки навлизат на дълбочина в кожата и не засягат епидермиса. При прилагането им няма чувство за дискомфорт, десквамацията е минимална или изобщо не съществува. Това е чудесно решение за чувствителни кожи, защото няма възстановителен период.

 

- Пилинг T35P - съдържа трихолоцетна киселина, коджикова киселина, арбутин и хидроген пероксид. Това е иновативен пилинг, разработен от медицинския бранд Mesosystem, който не засяга повърхностния слой на кожата, и следователно не изисква дълъг възстановителен период. Въз основа на интензивността на въздействието върху кожата той се отнася към средните пилинги. Поради уникалния състав на T35P, разтворът прониква в дермата много бързо, почти моментално, активира всички процеси на регенерация на кожата, без изобщо да уврежда епидермиса. Това означава, че той премахва не само загрубялата кожа, а прониква дълбоко, като действа от епидермиса до базалния слой, стимулирайки го активно да се обновява. Този пилинг се препоръчва за атрофни белези, акне, като алтернатива на конвенционалните козметични продукти за почистване на кожата на лицето. Кожата става по-гладка, започва процес на премахване на черни точки, пъпки и гнойни елементи, пост-възпалителни петна, загуба на стегнатост, отпусната кожа, мелазма и хипопигментация на кожата, себореен дерматит, също и хиперкератоза на кожата на лицето. Предимствата на тази процедура са, че тя е безболезнена, няма нужда от възстановителен период, по кожата няма пилинг зачервяване и оток, няма възрастови ограничения, походяща е за всеки тип кожа, може да се прилага целогодишно, няма нужда да чакаме студения сезон заради намалената слънчева активност, постига забележителен изсветляващ и дълготраен ефект още от първата процедура. При този тип пилинг липсва фотосензитивност след края на процедурите и само след няколко дни можете да си правите слънчеви бани, без да се страхувате от появата на петна. 

 

- A20 P* Peel - съдържа алфа-арбутин, коджикова киселина, винена киселина, водороден прекис. A20 P* е иновативна пилинг терапия, разработена от Mesosystem, която не влияе на повърхостния слой на кожата, и следователно не изисква дълъг период на възстановяване. В зависимост от интензивността на въздействие върху кожата се определя като по-дълбок пилинг. Препоръчва се при стрии, белези, хиперпигментация и възрастови пигментни петна. Предимствата му са, че е напълно безболезнена процедура и няма нужда от възстановителен период. При този вид пилинг няма дори и минимална десквамация, също така няма и оток непосредствено след процедурата. Няма ограничение за приложение при различните възрасти, подходящ е за всеки тип кожа, може да се използва целогодишно. Видимите резултати в борбата с хиперпигментацията настъпват след четвъртата сесия, като е гарантиран дълготраен ефект. Той изглажда, подобрява тонуса и еластичността на кожата, също така спомага и за изравняването на белези. Кожата не е фотосензитивна след терапията.

 

- K33P Peel - иновативен пилинг, разработен от Mesosystem, който не засяга повърхностния слой на кожата и не изисква възстановителен период. Той съдържа иновативна подобрена формула на коджиковата киселина. Всяка молекула от K33P е уникална комбинация от 33% коджикова киселина, хидроген пероксид, арбутин и татарика ацид. Този пилинг се препоръчва при стрии, хиперпигментация и старчески петна. Това е изключително деликатен пилинг, който би могъл да бъде прилаган при куперозни кожи и кожи с розацея. С него биха могли да се третират околочния контур и нежеланите тъмни кръгове под очите. 

 

- Mesosystem създаде нов пилинг - T50T35, който има няколко функции: обновяване на епидермиса, подобряване текстурата на кожата, подпомага лечението на мелазма, акне, стрии, белези от акне, старческа пигментация, фото увреждане, тъмни кръгове, избелване на интимната зона. Този пилинг действа като инхибира трансформацията на плазмоген в плазмин. Това вещество се отделя всеки път, когато кожата претърпи агресия, като слънчево излагане, възпалително акне или други. Плазминът стимулира възпалителни фактори, които увеличават производството на меланин. Чрез контролиране на производството на плазмин се контролира и производството на меланин и се инхибира възпалението. Въпреки, че няма категорично лечение на мелазмата, употребата на трансексамова киселина води до трайно и ефективно подобрение. Пилингът T50T35 е и мощен съюзник в борбата с нежеланата пигментация. 

 

Ако желаете да получите още по-подробна професионална информация за гореописаните процедури, можете да се свържете с нашия консултант-козметолог Ася Милева

 

Снимка:Gustavo Fring/Pexels

 

22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още