• Начало /
  • Новини /
  • Есенното равноденствие - време да подредим мислите си и да внесем нова енергия в живота си!

Есенното равноденствие - време да подредим мислите си и да внесем нова енергия в живота си!

Есенното равноденствие - време да подредим мислите си и да внесем нова енергия в живота си!
20 септември 2021
Два пъти в годината настъпват дни, в които денят и нощта са приблизително равни. Това са периодите на есенно и пролетно равноденствие, които оказват влияние върху нас, хората. Равноденствието, както и слънцестоенето е магическо време, изпълнено със силен енергиен заряд и въздействаща космическа енергия.
 
 
С есенното равноденствие посрещаме астрономическата есен и се сбогуваме с лятото. Неговата дата е различна всяка година - може да бъде на 22 или 23 септември, тъй като астрономическата година е по-дълга от календарната с около 6 часа. През 2021 г. есенното равноденствие - наричано още септемврийско равноденствие, ще се случи в сряда, 22 септември. В периода около този ден есента влиза в силата си, денят става по-кратък, а нощите - по-дълги. Слънцето ще ни гали за последено с топлите си лъчи, настъпва циганското лято и т.нар. златна есен, която продължава до средата на октомври. Листата започват да падат, а птиците да отлитат на юг.
 
 
Различните народи по света имат свои вярвания за есенното равноденствие и спазват своеобразни обичаи и ритуали. Славянските народи са отбелязвали новата година на този ден. Това било празник, по време на който са възхвалявали боговете, пеели са песни, танцували са в кръг и са благодарели за богатата реколта. Според вярванията,  връзката между световете (този свят и отвъдното) е особено силна през периода на равноденствието.
 
 
В деня на есенното равноденствие получаваме голямо количество енергия от Вселената. Според астролозите, това е най-подходящият период за нови начинания, важни преговори и помирение с близки и приятели. Нашите предци са вярвали в магическата сила на равноденствието, и затова са изпълнявали ритуали за привличане на здраве, късмет, любов и богатство.
 
 
Вярва се, че на този ден любовната енергия е изключително силна. Ето защо това е най-доброто време да сключите брак или да заздравите връзката с партньора си. Ако пък искате да привлечете любовта в живота си, трябва да поставите втора възглавница на леглото и да оставите втората четка за зъби в банята.
 
 
Според някои древни вярвания на този ден е добре да отидете да плувате рано сутрин, веднага след като се събудите. Това ще ви помогне да се отървете от всички негативи и да хармонизирате тялото и душата си. Притокът на енергия ще се увеличи, а водата ще отмие всички болести и неприятни усещания. Като цяло водата в този ден има магическа сила. Според поверието, ако вечерта на равноденствието измиете лицето си със студена вода, това ще ви помогне да запазите младостта и красотата си в продължение на много години.
 
 
Енергията на равноденствието помага и за привличане на богатство. Изпечете пай с ябълки или зеле, за да привлечете просперитет в дома си. Важното е плънката за пая да бъде голям и кръгъл плод или зеленчук. Ако паят се получи добре, финансовото ви състояние скоро ще се подобри. Също така трябва да преброите три пъти всички пари, които имате вкъщи, и да напишете на хартия сумата, която искате да видите в портфейла си.
 
 
В случай, че напоследък сте преследвани от лош късмет  и искате да се отървете от него, трябва да почистите къщата. И не само да избършете праха, но и да изхвърлите всички ненужни вещи - дрехи, обувки, дрънкулки.
 
 
На този ден можете да намерите Камъка на съдбата. Просто трябва да погледнете под краката си, когато се прибирате към дома си. Не е необходимо да е нещо специално. Просто ще го почувствате, колкото и невероятно да ви се струва. Този камък ще се превърне в чудесен амулет и ще ви помогне да промените живота си към по-добро, като е добре да го запазите го следващото есенно равноденствие.
 
 
Ако не вярвате, че някакви обреди или ритуали ще променят живота ви към по-добро, можете просто да отделите време за себе си, да медитирате и да подредите мислите си. Помислете какво искате да промените в живота си и как да го направите, направете си план, запишете целите и мечтите си. Всичко това ще ви помогне да се вгледате в себе си и да внесете щипка нова и свежа енергия в живота си.
 
 
 
 
22 ноември 2021
La Vie En Rose

прочети още
3 октомври 2021
Как да се погрижим за кожата на лицето на прага на есента

Продължаваме с поредната тема от рубриката "Нашият козметик съветва" , където споделяме полезни съвети за грижа за кожата от бюти консултанта на Libra Passion - Ася Милева.

прочети още